Osmaniye’de 3 projeye SOGEP desteği

04 Ağustos 2022 Perşembe 10:37
Osmaniye’de 3 projeye SOGEP desteği
SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Osmaniye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri destek almaya hak kazandı.
Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Osmaniye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri için valilik makamında imza töreni düzenlendi. Törene, Vali Erdinç Yılmaz ile proje sahibi kurumlar adına Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan, Sınırlı Sorumlu Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rahime Yüksel ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu katıldı.
DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan 2022 SOGEP kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden 7 projenin destek almaya hak kazandığını ve bu 7 projeden 3 tanesinin Osmaniye’den olduğunu kaydetti.
Alibekiroğlu, destek alan projelerin ise Sınırlı Sorumlu Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin “Kadın Eli ile Üreten Düziçi” Projesi, Osmaniye Belediyesi’nin “Her Kadın Bin Çiçek Serası” Projesi ve Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Mobilya Sektörü Osmaniye’de Otomasyonla Gelişiyor” Projesi olduğunu söyledi. DOĞAKA Genel Sekreteri Alibekiroğlu, bu projelerin uygulama sürelerinin ise 18 ay olduğunu kaydetti.
“Kadın Eli ile Üreten Düziçi” Projesi hakkında bilgi veren Sınırlı Sorumlu Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rahime Yüksel, hayallerinin gerçek olduğunu ifade ederek, “Biz 12 üyemizin haricinde 10 kadının istihdamını gerçekleştireceğiz. İnşallah ipin ucunu kadınlar çekerek bir helva fabrikasına doğru yol almak istiyoruz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Mobilya Sektörü Osmaniye’de Otomasyonla Gelişiyor” Projesini anlatan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan da CNC makine alınması suretiyle meslek lisesinde mobilya bölümünde modern bir üretim yapılacağını, ayrıca burada dışarıdan da 18-30 yaş arası 32 genci yetiştireceklerini ve bunlardan 20 kişinin istihdam edileceğini söyledi.
Osmaniye Belediyesi’nin “Her Kadın Bin Çiçek Serası” Projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kadir Kara ise “Biz bu proje ile öncelikle 25 kadın hemşerimize istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca park ve bahçelerimizde kullandığımız bitki ve çiçeklerimizin üretimi de bu serada yapılmış olacak. Yılda iki kez ve her seferde 1 milyona yakın çiçek üretimi yapılmış olacak. Biz bunların büyük bir kısmını kendi park ve bahçelerimizde kullanacağız, kalan kısmını da çevrede ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza diğer belediyelerimize çok ucuz bedellerle satmış olacağız. Hem istihdam sağlamış olacağız hem gelir elde etmiş olacağız hem de bu vesile ile insanlarımızın evlerine, aile bütçelerine katkı sağlamış olacağız” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz imza töreni sonrası yaptığı konuşmada, projelerin hayırlı olmasını dileyerek, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımız'a verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte Osmaniyemiz'e hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet edebildikçe de mutlu oluyoruz. İnşallah bu projelerimiz insanlarımıza ekonomik katkı sağlayacak, öğrencilerimizin daha iyi yetişmesini sağlayacak” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.