Osmaniye ve ilçelerinde inşa edilecek 1550 konut için kura çekimi yapıldı

07 Ocak 2023 Cumartesi 10:45
Osmaniye ve ilçelerinde inşa edilecek 1550 konut için kura çekimi yapıldı
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Osmaniye ve ilçelerinde inşa edilecek 1550 konut için kura çekimi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlarımız katıldı. Programda, TOKİ tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.
Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, son 20 yılda Türkiye’de 1 milyon 170 bin konutun TOKİ tarafından yapıldığını belirtti. Durmuşoğlu, “Bütün vatandaşlarımızın hayatlarını konforlu bir şekilde idame ettirebilmeleri için Türkiye’de başlatmış olduğumuz TOKİ kampanyası çerçevesinde bugün  "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin bir ayağını da Osmaniye’mizde inşallah kura ile hak sahiplerini belirleyeceğiz.” dedi. Osmaniye Merkeze 624, Kadirli 309, Bahçe 143, Düziçi 94, Toprakkale 94,  Düziçi Ellek 160, Sumbas 126 olmak üzere 1550 konut yapılacağını belirten Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, “Çıkan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kurada adı çıkmayan arkadaşlarımız üzülmesin. Bu kampanyalar inşallah bundan sonra da devam eder. Nasıl 1 Milyon 170 Bin konutu yapıp hak sahiplerine dağıtmışsak inşallah bundan sonra da konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını da karşılamak için seferberiz.” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin İlimizdeki kura çekim töreninde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. 1550 konut Osmaniye’mizde inşallah siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi gerçekten çok güzel sosyal konutlarla şehirlerimizin çehresini değiştiriyor. Birçok insanımız çok güzel konutlara kavuşuyor. Bu anlamda hem bu projenin İlimize kazandırılması hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bu tür projelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza minnettarız. Bu tür çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz.  Osmaniye’mize yapılacak konutların hayırlı, uğurlu olmasını, konutlarına kavuşan hemşerilerimizin orada huzur içinde yaşamalarını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. Kura çekimi ile Osmaniye Merkezde 624, Kadirli 309, Düziçi Ellek 160, Sumbas 126, Bahçe 143, Düziçi 94, Toprakkale 94 olmak üzere 1550 konut sahiplerini buldu. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.