Osmaniye Valisi, TYT'ye girerken kimliğini unutan öğrenciyle buluştu

21 Haziran 2022 Salı 15:20
Osmaniye Valisi, TYT'ye girerken kimliğini unutan öğrenciyle buluştu
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, 18 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girerken kimliğini kendisini okula getiren otomobilde unuttuğu için gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı'yı makamında misafir ederek, her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
TYT'ye girerken kimliğini unuttuğu için gözyaşlarına boğulan ve polisin 'Anne ve baban nerede?' sorusuna verdiği 'İkisi de vefat etti' yanıtıyla yürekleri dağlayan Ayşe Sabancalı ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, öğrencinin sınav günü yaşadıklarını medyadan öğrendiğini ve çok duygulandığını dile getirdi. Vali Yılmaz, "Ayşe’nin o günkü davranışları, verdiği cevaplar bütün Türkiye'yi olduğu gibi bizi de çok duygulandırdı. Biz Ayşe'nin yanındayız, yanında olacağız. Bundan sonra da hep destekçisi olacağız. Hep yanında olacağız inşallah” dedi.
'YANINDA OLACAĞIZ'
Ayşe’nin sınava girebilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Vali Yılmaz, “Temennimiz inşallah sınavdan çok güzel bir sonuç alır. Ayşe'nin gayreti ve ilgisiyle aslında çok örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum. O azmiyle, kararlılığıyla inşallah bu şekilde hedefine gidecek. Biz de Ayşe'nin yanında olacağız, her zaman" ifadesini kullandı.
Vali Yılmaz, Ayşe Sabancalı'nın sınavı kazanamaması halinde ise her türlü masrafını karşılayarak dershaneye gitmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
HEM BABASINI HEM ANNESİNİ KAYBETTİ
Babasını 2016 yılında, annesini ise geçen yıl kaybettiğini belirten Sabancalı ise, "Babam akciğer kanserine yakalandı ve son zamanlarda yatağa bağımlı yaşadı. Yıllarca annem baktı. Annem de geçen yılın Ağustos ayında vefat etti. O da ALS hastasıydı, Türkiye’de tedavisi yoktu. O da yatağa bağımlı hale gelmişti. Ağabeyimle biz baktık ona. Çok zordu bakımı ama başardık. Artık teyzemin kızıyla birlikte yaşıyorum. Ağabeyim nerde istersem orada yaşayabileceğimi söyledi. Ben de teyzemin kızıyla kalmak istediğimi söyledim” diye konuştu.
'BİRÇOK KİŞİ BANA ULAŞTI'
Sınav günü kimliğini unuttuğunu anladığında çok kötü olduğunu hatırlatan Sabancalı, "Sınava kimliksiz kimseyi almıyorlardı. Geç kalanı da almıyorlardı. Beni de almayacaklarını düşündüm ve ağladım ama sınava girebildim. Yaşadıklarım, sosyal medyada çok fazla gündem oldu. Birçok kişi bana ulaştı ve üniversiteyi kazandığım takdirde burs verebileceklerini söylediler. Ben Niğde'de Çocuk Gelişimi Bölümü'nü okumak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Vali Erdinç Yılmaz, Ayşe Sabancalı’ya hediye vererek, eğitim hayatında başarılar diledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.