Osmaniye'de yanan ormanlık alana keklik bırakıldı

15 Haziran 2022 Çarşamba 10:05
Osmaniye'de yanan ormanlık alana keklik bırakıldı
OSMANİYE'nin Kadirli ilçesindeki Karatepe Aslantaş Milli Parkı'nda geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yanan ormanlık alanda, 1000  kınalık keklik doğaya salındı. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından, doğaya yaban hayvanı yerleştirme programı kapsamında Osmaniye'ye 1000 keklik gönderildi. Çiflikten temin edilip araçlarla Karatepe Aslantaş Milli Parkı sınırlarındaki yanan alana taşınan keklikler, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, vatandaşların katılımı ile doğaya salındı. Yaban hayatının çeşitliliğini korumak ve desteklemek amacıyla  çalışmaların aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.