OSMANİYE'DE SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, il genelinde bulunan nehir, baraj gölleri, göletler, dere ve benzeri su kaynaklarında sazan, siraz, yayın ve tatlısu kefalinin avlanmasının 31 Mayıs'a kadar yasaklandığını açıkladı.

03 Mart 2022 Perşembe 10:17
OSMANİYE'DE SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

İl genelinde bulunan baraj gölleri, göletler, nehir, dere ve benzeri su kaynaklarında sazan, siraz, yayın ve tatlısu kefalinin avlanmasının 31 Mayıs'a kadar yasak olduğunu söyledi.

Vatandaşların gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymalarını isteyen Mustafa İlmeç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kurallara uymayanların Osmaniye Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri ile Jandarma teşkilatına bildirilmeleri önem arz etmektedir. İlimizde bulunan baraj gölleri, göletler, nehir dere ve benzeri su kaynaklarında;  1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında sazan, siraz, yayın ve tatlısu kefalinin ticari ve amatör olarak avlanması yasaktır. İç sularımızda devamlı yasak olan av araç gereçleri; küspeli olta, paraketa, pinter ağı, sepet, paraşüt, hayalet ağı olarak bilinen tırıvırı gibi tuzakların kullanılması yıl boyunca yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır. Getirilen yasak, sınırlama ve düzenlemeler hakkında daha kapsamlı bilgi Bakanlığımıza ait internet adresinden veya Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden elde edilebilecektir. Biz ve bizden sonraki neslin geleceği için, balıkçılığımızın geleceği için, balık neslini yok etmeyelim. Avlanma yasağına uyalım, uymayanları ikaz edelim.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.