Osmaniye Belediyesi, su altı ve üstü arama kurtarma ekibi kuruyor

09 Eylül 2022 Cuma 15:22
Osmaniye Belediyesi, su altı ve üstü arama kurtarma ekibi kuruyor
OSMANİYE Belediyesi tarafından, su üstü ve su altı arama kurtarma, köpekli arama kurtarma ve Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBNR) tehditlere karşı halkın sağlığını korumak üzere ekip kuruyor. 7 kişiden oluşacak olan ekip, baraj, göl, gölet, sulama kanalları ve akarsular gibi alanlarda oluşabilecek kayıp, kaza ve boğulma ihbarlarına müdahalede edecek.
Teorik eğitimlerini tamamlayan itfaiye ekiplerinin görev ve sorumluluğu kapsamında dalgıç personel yetiştirilmesi için su altı ve su üstü arama kurtarma ihtisas eğitimlerine başlandı.
Kurtarma ekibi, ilk eğitimlerini Tosyalı yüzme havuzunda almaya başladı. Eğitimlerin devamı ise göl, gölet, akarsu ve denizde devam edecek. Profesyonel dalgıç ve eğitimciler tarafından titizlikle yürütülen eğitimlerin ardından arama kurtarma ekibi göreve hazır hale gelecek.
BAŞKAN KARA: HER AN GÖREVE HAZIR OLACAKLAR
İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan ekibin ihtiyaç halinde kent genelinde ve Türkiye’nin her bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunacağını belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, “Yaşanmasını hiç istemediğimiz yangın, sel gibi olaylarda kayıp, kaza ve boğulma ihbarlarında müdahalede bulunmak için ekiplerimiz her an görevleri başında hazır bulundurulacak. Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kuracağımız 7 kişilik su üstü ve su altı arama kurtarma, köpekli arama kurtarma ve KBNR ekiplerimiz hem şehrimizde hem de ihtiyaç duyulduğunda ülkemiz genelinde faaliyetlerde bulunacaklar” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.