Osmaniye Belediyesi 6.Kitap Fuarı kapılarını açıldı

26 Kasım 2022 Cumartesi 09:14
Osmaniye Belediyesi 6.Kitap Fuarı kapılarını açıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, ()- OSMANİYE Belediyesi tarafından ulusal düzeyde 6’ncısı düzenlenen Kitap Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde kitapseverlere hizmet verecek olan Kitap Fuarı'nda, yazarlar söyleşi ve imza gününde sevenleriyle buluşacak. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Belediye Başkan Kadir Kara, açılış töreni öncesi öğrencilerle yakından ilgilenerek fuardan aldıkları kitapları imzaladı. Başkan Kara açılış konuşmasında, öğrencilerin gür sesle okudukları İstiklal Marşı'na değinerek, “Sevgili gençler, sizler istiklal marşını bu ruhla okuduğunuz sürece bu cumhuriyeti hiç kimse yıkamayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu cumhuriyeti ilelebet ayakta tutma görevini siz değerli gençlere, çocuklara emanet etmiştir. Cumhuriyet, sizleri eğiten bugünlere getiren ve gelecekte daha yüksek mevkilere gelmenizi sağlayacak olan kıymetli öğretmenlerimizin sırtında yükselecektir. Şanlı ordumuz, bu gençliğimiz, Aziz Türk milletimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu sürece hiçbir güç bize zarar veremeyecektir. Yeter ki sizler var olun" dedi.
'KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK'
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise konuşmasında gençlere seslenerek, “Sizlerin geleceğinizde daha büyük başarıları gerçekleştirmeniz için, devletimizi ve milletimizi daha ileriye taşımak için mutlaka kitap okumalıyız. Belediye Başkanımız Kadir Kara'ya ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza böyle güzel bir fuar düzenledikleri için kutluyorum. Geçen yıl fuara çok ilgi olmuştu, bu sene daha büyük ilgi olmasını bekliyoruz. Kitap fuarları kültürün ve medeniyetin en önemli destekleyicilerindendir. Düzenlenen bu fuar gençlerimizin ve çocuklarımızın birçok kitabı okumasına fırsat sunacaktır ve kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına önemli katkıları olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi 6.Kitap Fuarı açılış kurdelesi, Vali Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti il, merkez ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla kesildi. 4 Aralık pazar gününe kadar açık kalacak olan fuar, 10 gün boyunca saat 09.00 ile 20.00 arasında hizmet verecek. ()
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.