Öğretmenler için 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu

24 Kasım 2022 Perşembe 15:01
Öğretmenler için 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu
NİĞDE Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle oluşturulan Öğretmenler Hatıra Ormanı'nda 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu.
Öğretmenler Hatıra Ormanı'nda Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Vali Mustafa Koç,  Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile diğer protokol mensupları katıldı. Vali Koç, "24 Kasım Öğretmenler Günü Gazi Mustafa kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği, millet mekteplerinin açıldığı ve bugün kullandığımız alfabenin kabul edilişinin yıldönümü. Öğretmenlerimiz bizim her zaman ve her gün baştacı yaptığımız çalışma arkadaşlarımız. İnsana hizmet eden her meslek kutsaldır. Ama her mesleği yetiştiren de öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz yaptıkları bu görevin kutsallığın bilincilerdir. Son 4 yıl içerisinde Niğde Belediyesi'nin hizmete açtığı ve gelenek haline getirdiği Hatıra Ormanı'na 12 bin 800 fidan toprakla buluşturuldu. Bugün de yaklaşık 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu. Bu hassas davranışından dolayı Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve çalışma arkadaşlarına tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ederiz" dedi.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise 2019 yılından itibaren Niğde Belediyesi olarak öğretmenlere bir hediye vermek istediklerini ve bu etkinliğe imza attıklarını kaydetti. Başkan Özdemir, "Daha öncesinde de böyle farklı hediyeler verilebiliyordu ama hiçbiri böyle kalıcı olmuyordu. 4 yıldır öğretmenlerimiz adına kalıcı bir orman oluşturuyoruz. Her öğretmenimiz adına da her yıl bir fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bugün öğretmenlerimiz için hatıra ormanımıza 3 bin 553 fidanı toprakla buluşturduk. Öğretmenlik çok kutsal bir görev ve kutsal bir vazife. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’te söylediği gibi ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir'. Geleceği şekillendiren öğretmenlerimiz adına aslında ne yapsak azdır. Hepimiz öğretmenlerimize minnettarız. Bugün buralardaysak öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Hepimizin üstünde emekleri çok fazla. Özellikle gelecek nesillerinde yetişmesinde ülkemize, vatanına, milletine bağlı gençlerin yetişmesi tamamen öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlerimizin sayesinde, inşallah biz gelecekten ümitleyiz’’ diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan Öğretmenler Hatıra Ormanı'na katılımcılar tarafından fidanlar dikildi.


 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.