Öğrenciler kuş gözlemi yapıp, bilgilendirildi

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:40
Öğrenciler kuş gözlemi yapıp, bilgilendirildi

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () -OSMANİYE’de öğrenciler, kuş gözlemi için Kastabala Kuş Cenneti havzasına geziye götürüldü. Bölgedeki kuş türlerinin yanı sıra, diğer canlı ve bitki türleri konusunda bilgilendirilen öğrenciler, ardından teleskop ve dürbünleri ile sahada gözlem yaptı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şubesi tarafından, “Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.
DKMP personelleri tarafından, okullarda gören öğrencilere yönelik seminerler düzenlenip, hayvanları koruma, doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik konularında bilgiler verildi.
Daha sonra ise Ruhi Özden İlkokulu öğrencileri Kastabala Kuş Cennetinde kus gözlem etkinliğine götürüldü. Burada Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timlerinin de katılımlarıyla öğrenciler teleskop ve dürbünleri ile sahada kuş gözlemi yaptı. Ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kadirli Belediye Başkanlığı ile birlikte fotoğraf sergisi açıldı. Osmaniye Belediyesinin düzenlediği etkinlikte ise  Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezi’nden getirilen hayvan tahnitleri ile yaban hayatının tanırımı yapıldı. Üniversite öğrencilerine ise Yaban Hayatında Envanter Teknikleri ve Foto kapan Kurulumu konusunda eğitim faaliyetinde bulunuldu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.