Öğrenciler iyiliği ve yardımlaşmayı öğreniyor

08 Haziran 2022 Çarşamba 16:53
Öğrenciler iyiliği ve yardımlaşmayı öğreniyor

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), ()-MERSİN'in Anamur ilçesinde lise öğrencileri, ‘Okullar İyilikte Yarışıyor’ programına  7 proje ile katılıyor.
Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye genelinde düzenlenen 'Okullar İyilikte Yarışıyor' programına yoğun ilgi gösterdi.  Okulda öğrenciler, çöp ve mavi kapak toplanması, sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi gibi sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirdi.
Öğrenciler proje kapsamında sahildeki çöpleri toplayarak çevrecilikte farkındalık oluşturdular. Yaptıkları çalışmaları anlatan öğretmen Nazan Akbulut, projelerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasına dikkat ettiklerini söyledi.  Öğrencilere iyiliğin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Akbulut, bunun da sonucunu almaya başladıklarını kaydetti.
Okul öğrencilerinden Esnanur Bademci ise "Özel gereksinimli çocuklarımızı hem sosyalleştirdik hem de onlara hediyeler verdik.  Kardeş okulumuza hediyeler dağıttık” dedi. 
Öğrenci Ömür Melika Oğan da, “Engelli öğrencilerimize yardım etmek için mavi kapak toplama adına şehrin çeşitli yerlerine kapak şişeleri koyduk. Sokaktaki dostlarımıza da mama tedarik ettik ve bakımlarını yaptık" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.