Niğde’de hükümlüler için kitap bağış kampanyası

10 Ocak 2023 Salı 16:21
Niğde’de hükümlüler için kitap bağış kampanyası
ADALET Bakanlığınca ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelerin zenginleştirilmesi için 'Kitap İyileştirir' sloganıyla başlattığı kitap bağış kampanyası Niğde'de uygulamaya alındı.
Niğde Adliyesi'nde düzenlenen kitap bağışının açılışında Niğde Valisi Mustafa Koç, kampanyayla hükümlülerin sosyal ve kültürel açıdan topluma kazandırılabilmesi amaçlandığını kaydetti.  Adalet Bakanlığınca cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutukluların boş vakitlerini değerlendirmeleri ve topluma entegre olmaları için kütüphaneler yapıldığını ifade eden Vali Koç, "Bu kütüphanelerin ve kitapların sayısı, kalitesi ve çeşidinin arttırılması amacıyla kampanyalar düzenleniyor. Yaklaşık 2 hafta kadar açık kalacak kampanyaya ilk kitap bağışı yaparak destek olacağız. Bütün hemşehrilerimizi, kurumlarımızı, vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, infaz yasalarının öncelikli amacının hükümlülerin topluma kazandırılması olduğunu ifade etti. Başsavcı Karahan, "Bu kapsamda bakanlığımızın çeşitli faaliyetleri olmaktadır. Bu faaliyetlerin en önemlilerinden biri de kitap bağışı kampanyası. Bu kampanyayla hükümlü arkadaşlarımızın sosyal ve kültürel açıdan topluma kazandırılabilmesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri kurdele keserek, kampanyayı başlattı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.