Niğde'de lahana hasadı başladı

29 Eylül 2022 Perşembe 11:52
Niğde'de lahana hasadı başladı
TÜRKİYE'de lahana üretiminde Samsun'un ardından ikinci sırada yer alan Niğde'de hasat başladı. Kentte 18 bin dekar alanda üretimi yapılan ürünlerin tarlada tanesi 12-15 TL arasında satılıyor.
Bor ilçesine bağlı Kaynarca Köyü'nde lahana hasadı başladı. Hasat etkinliğine, Vali Mustafa Koç da katıldı. Kentteki lahana üretimine ilişkin bilgiler veren Vali Koç, Türkiye genelinde üretilen 598 bin ton lahananın 136 bin tonunun Niğde'den karşılandığını söyledi. 18 bin dekar lahana üretimi yapan Niğde'nin tarım kenti olduğunu dile getiren Koç, lahana üretiminde Samsun'un ardından ikinci sırada yer aldığını anlattı.
Lahananın kentte en çok Bor ve Ulukışla ilçelerinde yetiştirildiğini aktaran Koç, "5 yıl önce 95 bin ton üretim yapılırken şimdi ise yaklaşık 136 bin tonu yakalamış durumdayız. İlimizde üretilen lahanalarımız 3 ülkeye ihraç edilmekte olup yurt içi piyasasına da gönderiliyor. Biz Niğde'deki çiftçilerimizin ürettiği ürünlerden gurur duyuyoruz. Onlar ürettikçe ilimiz büyüyor. Geçtiğimiz salgın döneminde de gördük ki en stratejik sektörlerin başında tarım sektörü geliyor. Çünkü yiyecek içecek buralardan üretiliyor. Biz çiftçilerimizin her türlü yanındayız" dedi.
Öte yandan, lahanaların tanesinin tarlada 12-15 TL arasında satıldığı öğrenildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.