Niğde'de kursiyerlerin el sanatları sergilendi

01 Haziran 2023 Perşembe 12:19
Niğde'de kursiyerlerin el sanatları sergilendi
NİĞDE Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında kursiyerler tarafından yapılan El Sanatları Sergisi, törenle açıldı.
Şadırvan Park'ta açılışı yapılan sergide Niğde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan ürünler sergilendi. Açılışa Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve vatandaşlar katıldı. Sergide Niğde'ye özgü ürünlerin yanı sıra; geri dönüşüm malzemelerden elde edilen eserler, giyim üretim teknolojisi, el sanatları, dikiş- nakış, takı-tasarımı, filmografi, rölyef, ahşap boyama alan ve dallarında birçok ürün ve yapılan eserler sergilendi. Serginin açılışında konuşan Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Feridun Soyak, "2022-2023 eğitim öğretim yılında genel, kişisel gelişim ve okuma yazma kurslarında toplam bin 278 kursta 39 bin 551 kursiyer eğitim aldı. Açılışı yapılan moda tasarım ve giyim, ahşap boyama, rolyef, alevde cam boncuk gibi kurslarda kursiyerlerimiz tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergisidir. Amacımız, kursiyer sayısının artmasının yanı sıra, bünyemizdeki kurs çeşitliliğini çoğaltmak ve niteliklerini yükseltmektir" dedi.
Bu kapsamda 7 Haziran Çarşamba günü Türk Halk Müziği Korosu ve 13 Haziran Salı günü Çocuk Korosu etkinliği düzenlenecek. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.