Niğde'de koruyucu aile farkındalık yürüyüşü

30 Haziran 2022 Perşembe 15:31
Niğde'de koruyucu aile farkındalık yürüyüşü

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (- NİĞDE'de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
Dışarı camii önünden başlayan koruyucu aile farkındalık yürüyüşüne Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda koruyucu aile katıldı. Valilik önünde son bulan yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Koç, "Çocuklarımızın düzgün bir ortamda yetişmesi, eğitim alması hem toplum olarak, hem de devlet olarak hepimizin birinci derece önceliği olmalı. Bu yavrularımızda bir şekilde kendi öz ailelerinden bakım olarak ayrılmış, devletin himayeleri altına girmiş. Devletimizin bu konuda çok değişik imkânları var. Sevgi evleri var, çocuk evleri var ama bunların yanında da koruyucu aile kurumu var. Çünkü biyolojik ailenin ötesinde aile işi bir gönül bağı işi. Bu ailelerimizde çocuklarımızı alarak sağlam bir nesil olarak yetiştiriyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.