Niğde'de kadınların el emeği ürünler 'Kadın Emek Pazarı'nda

06 Haziran 2023 Salı 16:58
Niğde'de kadınların el emeği ürünler 'Kadın Emek Pazarı'nda
NİĞDE'de el emeği ürünlerin satıldığı Niğde Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda yöresel ürünler ve el emeği ürünlerden oluşan 70 farklı ürünün satışı sürüyor. Ürünler elde edilen gelirler, kadınların hesabına aktarılıyor.
Kadın kooperatiflerinde üretilen el emeği, göz nuru ürünlerin satışının yapıldığı Niğde Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda (NİĞKEP), 70 farklı ürün satılıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Günay Şafak, "Mağazamızın amacı kadınların evlerinde ürettikleri ürünleri el işi, gıda gibi ürünleri belediye olarak açtığımız mağazada satıyoruz. NİĞKEP’e müracaat eden kadınlarla belediye olarak 3 aylık bir sözleşme yapıyoruz. Kadınlarımızın mağazamıza getirdiği ürünler, 3 ay içerisinde satılmazsa bir aylık bir ek süre daha veriyoruz ve satılmadığı takdirde ürünlerini geri veriyoruz. Bugüne kadar böyle bir şey hiç olmadı. Kadınlarımızın getirdiği bütün ürünler satıldı. Buradaki ürünlerin hepsi kadınlarımızın evlerinde kendi emekleriyle göz nuruyla yaptıkları ürünlerdir. Ayrıca kadınlarımızın evlerinde yaptıkları ürünlerde mümkün mertebe katkı maddesi olmayan ürünleri alıyoruz ve burada satıyoruz. kadınlarımıza banka hesap numarası açtırıyoruz ve burada satılan ürünlerini hesaplarına yatırıyoruz. Biz belediye olarak burada hiçbir kar amacı gütmeden kadınlarımızın evlerinde ürettiği ürünlerini satması ve aile bütçelerine bir nebzede olsa katkıda bulunmaları için aracılık yapıyoruz" dedi. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.