Niğde'de kadına şiddete karşı bilgilendirme standı

24 Kasım 2022 Perşembe 12:00
Niğde'de kadına şiddete karşı bilgilendirme standı
NİĞDE'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü (ŞÖNİM), Niğde Belediyesi, Kızılay ve UCİM Derneği, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açtı.
Ömer Halisdemir Meydanı'nda kurulan standa Niğde Valisi Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nihat Özkök, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Standı ziyaret eden Vali Koç, "Bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde kadına değil hiç kimseye şiddeti tavsiye etmeyen bir kültürümüz ve inancımız var. Bununla beraber Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve paydaş grupların çalışmaları güzel bir koordinasyonla yürütüyoruz. Bununla ilgili ilgili uygulamalar, stratejiler ve düzenlemeler yapıldı. Bizlerde bu kapsamda ilimizde bütün kurumlarımızın uyum ve koordinasyonuyla yıl içerisinde her türlü etkinliği faaliyeti değerlendirerek bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Bilindiği gibi KADES diye bir uygulamamız var, bu uygulama sosyal medya platformlarından telefonlara çok rahatlıkla indirilebiliyor. Kadına şiddetin önlenmesi önemli bir husus. İlimizde de bu uygulamayı 8 bin 503 kadın bu uygulamayı indirdi. Bu sayı bizim için yeterli değil. İlimizde 20 yaş üzeri 126 bin kadın bulunmakta. Bu KADES uygulamasını indiren kadın sayısını yükseltmemiz gerekiyor" dedi.
Caddeden geçen broşürler dağıtılıp, kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.