Niğde Belediyesi, güneşten 6 ayda 600 bin dolar gelir elde etti

07 Nisan 2023 Cuma 09:28
Niğde Belediyesi, güneşten 6 ayda 600 bin dolar gelir elde etti
NİĞDE Belediyesi, yeni arıtma tesisine ve Sarıköprü'ye kurduğu güneş enerjisi santralleriyle son 6 ayda 600 bin dolarlık gelir elde etti. 
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, güneş enerjisi paneli yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Yeni arıtma tesisine ve Sarıköprü mevkisine kurdukları güneş enerjisi santrallerinden önemli gelirler elde ettiklerini anlatan Özdemir, son 6 ayda bu rakamın 600 bin dolara ulaştığını bildirdi.
Santrallerdeki kapasiteyi ileride artıracaklarını vurgulayan Başkan Özdemir, "Yeni arıtma tesisine kurulan 2,7 megavatlık santral, 2022 Ekim ayında üretime geçerek 290 bin 373 dolar gelir kazandırdı. Eski arıtma tesisinin bulunduğu Sarıköprü mevkisine kurulan santral 2022 yılı içinde 252 bin 260 dolar gelir getirirken, 2023 yılı içinde 51 bin 881 dolar gelir getirdi. Niğde Belediyesi'nin Sarıköprü mevkisine kurduğu ve 4 bin 400 adet güneş enerji paneli bulunan tesisteki panellerden ve yeni arıtma tesisinin yanına kurulumu yapılan 8 bin 428 panellerden elde edilen enerji belediyenin kendi ihtiyacı için kullanılırken artan miktar belediyeye gelir olarak aktarılıyor" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.