Niğde Belediye Başkanı Özdemir: Depremden etkilenen hiç kimse mağdur edilmeyecek

16 Mart 2023 Perşembe 10:36
Niğde Belediye Başkanı Özdemir: Depremden etkilenen hiç kimse mağdur edilmeyecek

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, ()- NİĞDE Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Niğdeli depremzedelerin sorun ve taleplerini dinledi. Özdemir, "Depremden etkilenen hiç kimse mağdur edilmeyecek" dedi.
Belediye Meclis Salonu'nda depremzedelerle bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yakın zamanda kentin var olan Afet Bölgesi kapsamına dahil edilebileceğini ya da kimsenin mağdur edilmeyeceği farklı bir destek paketi uygulamasına alınacağını açıkladı. Niğde Belediyesi olarak depremden etkilenin vatandaşların barınma ve yiyecek başta olmak üzere her ihtiyacını karşılamaya gayret gösterdiklerini anlatan Başkan Özdemir, "Eğer mağdur olan varsa bize ulaşsın. Niğde Belediyesi olarak vatandaşın emrindeyiz. Hemşehrilerimin kaygılarını anlıyorum. Ortada bir mağduriyet var. Sonuçta evlerinden ve işyerlerinden olmuşlar. Kimse böyle olmasını istemezdi ama maalesef yaşandı. Bize düşen, devlete düşen bu mağduriyeti en aza indirmektir. Bu konuda dün içişleri bakanımız ile görüştüm. Cuma günü Adıyaman’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki Bey ile görüştüm. Niğde gibi olan başka iller de var; Kayseri, Bingöl ve Tunceli gibi. Şu anda AFAD başkanımız da bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bakanlar Kurulu’nda bu konu Niğde’nin de ismi zikredilerek görüşüldü" dedi.
NİĞDE’DE 50’YE YAKIN BİNA HASARLI
Niğde’de aralarında kamu binalarının da olduğu 50’ye yakın ağır ve orta hasarlı binanın bulunduğunu bunların büyük çoğunluğunun ise mühürlenip boşaltıldığını ifade eden Başkan Özdemir; “Çok yakın zamanda depremden etkilenen Niğdeli hemşehrilerimizin mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak bir Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Bu işin bu zamana kadar uzamasının sebebi, hiçbir mağduriyet yaşanmaması için çok yoğun bir çalışma yapılıyor olmasıdır. AFAD ekipleri, parsel parsel, ada ada çalışıyor. Niğde çok yakın zamanda ya var olan Afet Bölgesi kapsamına alınır ya da hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir destek paketi uygulamasını dahil edilir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  Karar netleşene kadar kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için uygulanacak kira ve konut yardımı gibi yardımlar Bakanlar Kurulu’nda alınacak kararın ardından netleşecek" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.