Mut Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı

21 Eylül 2022 Çarşamba 09:23
Mut Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı
MERSİN'in Mut İlçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırım programı kapsamında, yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı.
Merkez Yazalanı Mahallesi'deki Gençlik Merkezi'nin açılış törenine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, daire amirleri, Ak Parti İlçe Başkanı Soner Solak, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in merkezle ilgili verdiği bilginin ardından konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 'Sporu tabana yayıyoruz' anlayışıyla bu konularda gençlik ve spor yatırımlarının yapıldığını belirterek, "İl genelinde spor tesislerimizin sayısı 100'e yaklaşmış durumda ve lisanslı sporcu sayımızda 180 bin civarına ulaşmış durumda ve her branşta gençlerimize spor yaptırıyoruz. 62 Ayrı branşta 450 kulübümüzde spor faaliyetleri yürütülüyor. Çünkü gençlik merkezlerine hem spor yapma imkanı var. Çocuklarımızın gençlerimizin hem de atölyeler var. Bu bünyede kurulan akademilerde ve gene bu bünyede kurulan atölyelerde bulunan kulüplerde gençlerimiz çocuklarımız ilgi alanlarına göre kendilerini daha da geliştirme fırsatı elde ediyorlar" dedi. 
Açılışın ardından Vali Pehlivan ile açılışa katılanlar spor kompleksinde sporcularla basketbol ve tenis oynadılar. Toplam alanı 7 bin 772 metre kare olan ve 407 metrekare oturum alanı bulunan Mut Gençlik Merkezi'nde; 2 tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası, halı saha ile portatif yüzme havuzu bulunuyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan daha sonra beraberindekilerle birlikte yapımı devam eden Mut Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.