Modern döner kavşak, köprü trafiğini rahatlatacak

09 Ocak 2023 Pazartesi 10:07
Modern döner kavşak, köprü trafiğini rahatlatacak

ADANA’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Yüreğir ilçesi ayağına inşa edilen 120 metre çapındaki modern döner kavşakta trafik ışığı bulunmayacağı, bu sayede hem kazaların önleneceği hem de zaman ve enerji tasarrufu sağlanacağı bildirildi.
Türkiye’nin en büyük 4’üncü köprüsü olma özelliği taşıyacak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün temeli, 2016 yılında Hüseyin Sözlü başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi tarafından atıldı. 3 şerit gidiş, 3 şerit dönüş olarak tasarlanan ve ortasında raylı sistem projelendirilen köprünün 2019'a kadar 3’te 1’i tamamlandı. Zeydan Karalar’ın 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından maddi yetersizlikler gerekçe gösterilerek projeye ara verildi. Projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 2020 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devraldı. Toplamda 1 milyar 350 milyon TL yatırımla inşaatı devam eden 1669 metre uzunluğunda, 23 açıklıklı köprüdeki çalışmalar, büyük oranında tamamlandı. Köprünün, nisan ayında hizmete açılacağı belirtildi.
KAZALAR ÖNLENECEK
Çukurova ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan köprü inşaatındaki çalışmalar son hız devam ederken, Yüreğir ayağındaki bağlantı yolları ve modern döner kavşak çalışmasında da sona yaklaşıldı. Yeni stadyum, şehir hastanesi, adliye sarayları ve üniversite kampüslerinin yoğunluk yarattığı Dr. Mithat Özsan Bulvarı’na, 120 metre çapında modern döner kavşak inşa edildi. DAİMFED  Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, özellikle Avrupa ülkelerinde çok yaygın olan bu dev modern kavşakta trafik ışıklarının bulunmayacağını, bu sayede hem kazaların önleneceğini hem de vakit ve enerji tasarrufu sağlanacağını kaydetti.
TRAFİK SERİ AKACAK
Karslıoğlu, “Adanamız bu kavşakla ilk kez tanışıyor. Nisan ayı gibi köprüyle beraber kavşak ta tam teşekküllü olarak bitecek. Bu tip kavşakların ülke ekonomisine gözükmeyen çok ciddi katkıları oluyor. Kahramanmaraş’ta bir örneği var. İstanbul’da birkaç tane yapılıyor ama en gözde yeri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tamamen bu kavşaklara geçmiş durumda. Geniş alanlarda çok etkili olan bu kavşak neticesinde hem trafik kazaları azalacak hem trafiğimiz seri şekilde akacak hem de tasarruf sağlanacak” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.