Mersin İŞKUR öğrencilere meslek seçimini anlattı

01 Nisan 2023 Cumartesi 13:34
Mersin İŞKUR öğrencilere meslek seçimini anlattı

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, okullarda öğrencilere doğru mesleği seçmeleri konusunda destek vererek meslek seçiminin önemi seminerleri düzenledi.
Mersin İŞKUR, iş arayan ve işverenlere yönelik hizmetlerinin yanı sıra meslek seçme aşamasında olan öğrencilere yönelik seminerlere de devam ediyor. Bu çerçevede, Mersin’de bulunan toplamda 30 okulda yaklaşık 8000 öğrenciye yönelik seminer gerçekleştirildi. Seminerde meslek danışmanları tarafından 'Meslek nedir, iş nedir, neden doğru meslek seçilmeli, yanlış meslek seçiminin doğurduğu olumsuz sonuçları, mesleklerin eğitim kriterleri, İŞKUR'un meslek seçimine yönelik hizmetleri, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini öğrenebilecekleri mesleki yönelim bataryası, geleceğin meslekleri' konularında öğrencilere bilgiler verildi.
Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, seminerlerle ilgili yaptığı açıklamada, meslek seçme aşamasında olan öğrencilere yönelik danışmanlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Kutlu, sadece seminerlerle değil, meslek danışmanlığı hizmeti ile de Mersin İŞKUR danışmanlarının öğrencilerle birebir görüşme yaparak, öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek olmayı hedeflediklerini söyledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.