Mersin'in doğa cenneti Toroslar ilçesi, yaz sezonuna hazır

16 Haziran 2022 Perşembe 13:52
Mersin'in doğa cenneti Toroslar ilçesi, yaz sezonuna hazır

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, Toroslar Belediyesi, özellikle yaz aylarında yoğun rağbet gören piknik ve mesire alanları başta olmak üzere ilçe genelinde çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yayla sezonunun gelmesiyle, Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaylalarda hummalı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Düzenli olarak devam eden temizlik çalışmalarının yanı sıra çöp konteynerleri dezenfektan aracında bol köpüklü su ile yıkanıyor, eskiyen ve yıpranan çöp konteynerleri de yenileriyle değiştiriliyor. Bu kapsamda belediye, okulların kapanmasıyla birlikte yaylalara olan ilginin daha da artacağından bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Yaylaların, vatandaşların kent yaşamından ayrılıp soluk aldığı ve stres attığı yerler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Kış ayının etkili geçmesinden dolayı yaylalarımızdaki yollarda oluşan hasarları gidermek adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çevre ilçelerden de yoğun ilgi gören yaylalarımızda ulaşımın daha kolay ve güvenli olması için imara uygun yeni yol açım çalışmaları da yapıyoruz. Hem merkezde hem de yüksek kesimli mahallelerimizde ihtiyaç duyulan alanlarda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimiz, program dahilinde devam edecek" dedi.
Toroslar’ın, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçe olduğunun da altını çizen Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın daha nezih ortamlara kavuşması için mesire alanlarımızı da düzenli olarak bakımdan geçiriyoruz. Okulların kapanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın yaylaya göç süreci hızlanacaktır. Çalışmalarımızı en kısa sürede bitirerek, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.