Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi inşaatı ilerliyor

02 Kasım 2022 Çarşamba 15:37
Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi inşaatı ilerliyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'de, merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde 11 ben 852 metrekare yüz ölçümlü alan üzerinde inşası süren Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi hayırseverlerin katkılarıyla yükselmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz nisan ayında temeli atılan Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi 1800 kişilik cami, 200 kişilik Bölge Yatılı Hafızlık Kuran Kursu, Hizmet İçi Eğitim Merkezi ve müftülük hizmet binasından oluşuyor. Hayırseverlerin yardımlarının inşaatın bundan sonraki sürecinde çok büyük önem arz ettiğini ifade eden İl Müftüsü Aydın Yığman, "Yerleşkemizin proje maliyeti 40 milyon iken, günümüz şartlarında maliyetimiz 155 milyona ulaşmıştır. Yerleşke projemizin tamamlanması için 2024 yılı hedeflenmektedir. Maliyetler daha fazla artmadan inşa sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Hedeflenen tarihte inşaatın bitirilebilmesi için kıymetli meslektaşlarımın ve hayırsever kardeşlerimizin bu süreçte bizi yalnız bırakmamalarını istirham ediyorum" dedi.
Müftü Yığman, Kur'an kursu ve hizmet binasının kaba inşaatını 15 Aralığa kadar bitirmeyi hedeflediklerini, sonrasında ise camiinin kaba inşaatına başlanacağını söyledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.