Mersin'de tarihi Zafer Çarşısı esnafı, tahliye kararına tepki gösterdi

06 Haziran 2023 Salı 13:29
Mersin'de tarihi Zafer Çarşısı esnafı, tahliye kararına tepki gösterdi
MERSİN'de tarihi Zafer Çarşı esnafı Büyükşehir Belediyesinin deprem riski nedeniyle aldığı tahliye kararını protesto etti.
Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan tarihi Zafer Çarşısı esnafına deprem riski nedeniyle Büyükşehir Belediyesince tahliye kararı alındı. Karara karşı bir araya gelen esnaf, yaptırdıkları siyah çelenkle Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına yürüdü. Çelengi ek hizmet binası önüne bırakan esnaf, tahliye için yasal sürecin beklenmesini istedi. Esnaf adına konuşan Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, "Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye başkanı seçilmeden önce bizleri ziyaret edip, restore sözü vermişti. Seçildikten sonra da bizim bulunduğumuz bölgeyi yıkacağını, esnafları mağdur etmeyeceğini söyledi. Şimdi ise bizi buradan çıkartmak istiyor. Bizler her seferinde merkezinde esnafın olduğu her projeye destek sözü verdik. Biz burada yerinde dönüşüm istiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından esnaf, ellerindeki dövizlerle caddeyi bir süre trafiğe kapattı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.