Mersin'de tarihi eser operasyonuna 1 gözaltı

20 Temmuz 2022 Çarşamba 09:22
Mersin'de tarihi eser operasyonuna 1 gözaltı
MERSİN'de düzenlenen operasyonda elinde bulundurduğu çok sayıda tarihi eseri satmak isteyen bir kişi, yakalanarak gözaltına alındı. Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 745 parça esere de el konuldu.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan bir kaçakçının kimliğini tespit ederek takibe aldı. Takip ve araştırma sonucunda şüpheliye ait adresi belirleyen jandarma ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi. Operasyon sonucu tarihi eser kaçakçılığı şüphelisi, yakalanarak gözaltına aldı. Adreste arama yapan jandarma; Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 732 adet sikke, 8 adet yüzük, 2 adet ok ucu, 3 adet düğme ele geçirerek
el koydu. Tarihi eserler incelenmek üzere Silifke Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzeri Jandarma Komutanlığına götürülürken operasyonla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.