Mersin'de tarihi eser operasyonu; satamadan yakalandı

23 Ocak 2023 Pazartesi 12:54
Mersin'de tarihi eser operasyonu; satamadan yakalandı
MERSİN'in Erdemli ilçesinde elinde bulanan Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserleri satmak isteyen bir kişi, yakalanarak gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Erdemli ilçesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan bir kişiyi tespit ederek takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda şüpheliye ait adresi tespit eden jandarma, operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon düzenlenen şüphelinin evinde ve aracında arama yapan ekipler Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 107 adet bronz sikke, 9 adet obje ve 1 adet yüzük ele geçirdi. 
Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edilirken yakalanan şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.