Mersin 2 bin kamera ile yeni yıla girdi

01 Ocak 2023 Pazar 01:04
Mersin 2 bin kamera ile yeni yıla girdi

MERSİN Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi'nde 2 bin kamerayla canlı olarak gelen görüntüleri izleyerek, yeni yılda kent merkezindeki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezi Birimleri ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaret etti. Görevli personelin yeni yılını kutlayan Vali Pehlivan, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi'nde canlı olarak gelen görüntüleri izleyerek, son durum hakkında bilgi aldı.
Burada görev alan personellere çeşitli ikramlarda bulunan Vali Pehlivan, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Mersin'de, vatandaşların huzur ve esenlik içerisinde yeni yılı karşılamaları için her türlü önlemi aldıklarını belirterek, "420 emniyet ekibi, 3 bin 500 personelle görev yapıyor. 195 TİM ve yaklaşık bin personel ile jandarmamız görev yapıyor. Ayrıca denizde de sahil güvenlik ekiplerimiz 120 personel ile görev yapıyor. Tabi ki sağlık ekiplerimiz de yaklaşık bin 500 personel ile 24 saat esasıyla görev yapıyor. Toplamda, 6 bin personel ile vatandaşlarımızın güvenliğini ve huzurunu sağlamak üzere gerekli planlamaları yaptık" dedi.
'ŞEHRİ SON TEKNOLOJİ İLE İZLEME İMKANINA SAHİBİZ'
Şehri son teknoloji ile izleme imkanına sahip olduklarını ifade eden Pehlivan, "Toplamda 2 bin kamera ile şehrimizi izliyoruz. Şu anda kentimizde trafik akışı normal, hiç bir problem söz konusu değil. Tabi burada görevli personellerimiz, gerekli kontrolleri yapıyorlar. Herhangi bir aksaklık olduğunda da ilgili ekiplere haber veriyorlar. Bu akşam hareketliliğin daha fazla olacağını ön görerek ekiplerimizin sayısını artırdık. Öncelikle bütün ekiplerimize, vatandaşlarımızın huzurlu bir gün geçirmesi için görevde oldukları için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bütün ekiplerimizin, Mersinli vatandaşlarımızın, ülkemizin yeni yılını kutluyor, huzurlu, başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.