Madama Butterfly, izleyici bekliyor 

01 Kasım 2022 Salı 13:52
Madama Butterfly, izleyici bekliyor 

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (DOB), geçtiğimiz sezon seyirci ile buluşturduğu kukla opera uyarlaması 'Madama Butterfly' operasını yeniden izleyici ile buluşturacak.
Mersin Devlet Opera ve Balesi, önceki gösterimlerinde büyük ses getiren ve izleyici tarafından çok beğenilen "Madama Butterfly" operasını, 3 Kasım günü saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde izleyiciler ile yeniden sahneleyecek. 
Giacomo Puccini’nin Uzakdoğu motifleri ile süslediği dünyaca ünlü eser, Japonya’nın Nagasaki kentinde yaşayan genç bir geyşanın hayatını konu alıyor. Eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacağı 40 kuklanın projesi aynı zamanda Rejisörü olan Melih Öztürk’e ait. Koreografisi ise Berna Turhan İleri’nin. Orkestra Şefi Tulio Gagliardo Varas, Koro Şefi'nin ise Anıl Aydın’nın olacağı eserin anlatıcılığını Yusuf Ziya Büyükaslan yapacak.
Oynatıcının vücudunun ön tarafına monte edilen, oynatıcı ile birlikte hareket eden büyük boy kuklalar ile gerçekleştirilecek olan kukla opera Türkiye ve dünyada bu tip kukla tekniği ve tüm karakter ve koronun kukla olması ile bir ilk. Mersin DOB, orkestrası, korosu ve bale sanatçıları ile birlikte uzun süre akıllardan çıkmayacak bir görsel şov yaşatacak. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.