Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut, Toroslar’da sahne aldı

31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:49
Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut, Toroslar’da sahne aldı
MERSİN'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'ncü yılını büyük bir coşku ve heyecan ile kutladı. Ünlü sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut verdikleri konserlerle bu coşkuya ortak oldu.
Toroslar Cumhuriyet Alanı’nı dolduran 7’den 70’e herkes, ellerinde Türk bayrakları ile sevilen sanatçıların şarkılarına eşlik etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti’ne armağan ettiği zaferin 100'ncü yıl sevinci, coşkuyla yaşandı. Alanda hemşehrilerinin ve özellikle çocukların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sanatçılar ve binlerce vatandaş ile birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.
Coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Yılmaz, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, "Zafer Bayramı kutlamamıza hoş geldiniz. Ağustos ayı zafer ayıdır. 26 Ağustos, Sultan Alparslan ve komutanlarının gerçekleştirdiği ve Anadolu'nun kapılarını bizlere açan Malazgirt Zaferi’dir. 30 Ağustos’ta İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar ve İtalyanlar arkalarında Amerika ile vatanımızı işgal etmişken, sizin gibi gençler ve vatanseverler; farklı mezhepten, farklı dinden, farklı siyasi görüşten olsalar da bir araya geldiler ve Kuvayi Milliyeyi kurdular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kuvayi Milliye Dernekleri birleşti. Düşman Polatlı’ya kadar gelmişken,  top atışları Ankara'da duyulurken Büyük Taarruz’u gerçekleştirdik. Ve Ankara’ya yaklaşmış olan Yunan’ı İzmir'e kadar sürükleyip Ege denizine döktük. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için can veren, kan veren, ter akıtan tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
Bir asır önce yazılan bu destanın, milli birlik ve beraberliği daima canlı tutacağını kaydeden Başkan Yılmaz, "Haberleri izliyorsunuz. Yunanistan, Amerikan desteği ile adaları silahlandırıyor. En son Dedeağaç’a silah yerleştirdiler. 'Bugün de aynısı olsa hepimiz bir araya gelip vatan savunması yapar mıyız?' sorusu karşısında coşkulu kalabalığın ‘Yaparız’ cevabıyla büyük mutluluk duyduklarını belirterek; "Bundan hiçbir şüphem yok. Sizlere bakınca geleceğe olan umutlar büyüyor ve yeşeriyor. Bunu tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, vatan savunması ve Kuvayi Milliye ruhuyla yapacağız. Tüm dünyaya haykıralım. Yaşasın Kuvayi Milliye Ruhu!, Yaşasın Cumhuriyet!, Yaşasın Tam Bağımsız Güçlü Türkiye!. Sizler ve bizler var oldukça, birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça güçlü Türkiye’yi hiç kimse engelleyemeyecek ve topraklarımızı hiç kimse işgal edemeyecektir" diye konuştu.
Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan sevilen sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut, sahne performanslarıyla unutulmaz bir geceye imza attı. Daha sonra Başkan Yılmaz, sanatçılara plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür etti. Sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ise Toroslar’da 30 Ağustos’ta binlerce kişiye konser vermenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendilerini Mersinlilerle buluşturan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.