Konya’dan getirilen eşek, Osmaniye’deki Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde

02 Mart 2023 Perşembe 13:31
Konya’dan getirilen eşek, Osmaniye’deki Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde
KONYA’da araziye terk edilen ve bir süre sonra, sol ön ayağındaki kırık eğri şekillenen eşek, hayvan severlerin de destekleri ile Osmaniye’deki Emekli Hayvanlar Çiftliğine getirildi.
Konya Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği (HAYDOSEV) Başkanı Gonca Cansoy, yine bir hayvan severin ihbarı ile kent merkezine 40-50 kilometre uzaklıkta dağlık arazide yaralı bir eşeğin olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Ayağında kırık bulunan ve yaklaşık 1 ay süreyle o bölgede yaşamını sürdüren eşeği bulunduğu yerden alan Cansoy, 2.5 ay süreyle eşeğin bakımlarını yapıp, tedavisi ile ilgilendi. Daha sonra, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Konya İl Temsilciliği ile irtibata geçen Cansoy, eşeğin Osmaniye’deki Emekli Hayvanlar Çiftliğine naklini sağladı.
Çiftliğe yerleştirilen eşeğin yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık probleminin olmadığını ifade eden Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “Çok ciddi bir deprem geçirdik. Enkazlardan canlarımızı çıkarttık, pek çokta cenazelerimiz oldu. Ancak birde bu işin diğer boyutu var. Konya’dan gelen canımız depremzede değil ama ayağında bir mağduriyet var ve sokağa bu şekilde atılmış.  İlk muayenesi yapıldı. Şuanda bir problemi yok ve ayağındaki kırık zamanla eğri bir şekilde kaynamış durumda" dedi. ()


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.