Kapalı bypass ameliyatı ile 3 günde taburcu oldu

06 Haziran 2022 Pazartesi 15:36
Kapalı bypass ameliyatı ile 3 günde taburcu oldu

Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP’te Medical Park Hastanesi’nde normalinden daha küçük kesik atılarak açık kalp ameliyatı gerçekleştirilen Osman Yıldız (60), 3 gün süren tedavi sürecinin ardından taburcu edildi. 
Deneyimli hekim kadrosu ve gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla bölgede adından söz ettiren Medical Park Gaziantep Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. 60 yaşındaki Osman Yıldız, nefes darlığı ve göğüs ağrıları şikayetleri ile Medical Park Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem'e başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından hastanın damarların tıkalı olduğu ve bypass yapılması gerektiği kararı alındı. Gerçekleştirilen bypass ameliyatıyla yeni teknikle, göğüs kafesi açılmadan sol meme üstünden yaklaşık 5-6 santimlik bir kesi yapılarak bacağa da hiç bıçak vurulmadan endoskopik yolla damar çıkarılıp tıkalı olan damarla değiştirildi. Hasta başarılı geçen operasyon ve 3 gün süren tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.
“GÖĞÜS KAFESİNİ AÇMADAN MEME ALTINDA 5-6 SANTİMLİK KESİYLE AMELİYATI TAMAMLADIK”
Medical Park Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem, ameliyattan çok korkan hastasının yeni teknikle çok küçük bir kesi ile ameliyatının gerçekleştirildiğini söyledi. 
Yeni teknikle gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren İyem, “60 yaşında erkek hasta göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleriyle bize başvurdu. Anjiyo da tıkalı damarların açılamayacağı kararı verilince ameliyat olması gerektiği söylendi. Fakat hastamız ameliyat olmaktan korkuyordu çünkü eski klasik yöntemle göğüs kafesi yukarıdan aşağıya doğru yaklaşık 15-20 santim açılıyordu. Bacağından uzun bir kesik yapılarak damar çıkartılıyordu. Hasta bu endişelerle ameliyat olmak istemiyordu. Fakat hastaya yeni tekniklerle ameliyatı anlattım. Hastanın göğüs kafesi açılmadan sol meme üstünden yaklaşık 5-6 santimlik bir kesi yapılarak bacağa da hiç bıçak vurulmadan endoskopik yolla damar çıkarılarak tıkalı olan damarla değiştirebileceğimi anlattığımda hasta buna ikna oldu. Hastamızı başarılı bir şekilde ameliyat ettik. 5 saat sonra hastamız uyandı ve servise alındı. Yaklaşık 24 saat sonra hastamız yemeye içmeye başladı dolaşmaya başladı. 3. Gün hastamız kıyafetlerini giydi evine gidecek" diye konuştu.
“AİLEM 3 GÜNDE TABURCU OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLU OLDU”
Açık kalp ameliyatı olduktan sonra 3 gün tedavinin ardından taburcu olacağını duyduğunda çok sevindiğini ve ailesinin duyunca şaşırdığını söyleyen Osman Yıldız, "Hikmet İyem hocama bir arkadaşımın vasıtasıyla geldim. Arkadaşımın da babasını ameliyat etmiş çok övdü bende buraya geldim. Çok memnun kaldım hem hastaneden, hem hastane personelinden hem de doktorlarından çok memnun kaldım. Şu an kendimi ameliyat olmuş gibi hissetmiyorum. Daha önce bana açık ameliyat olman gerekli dediler ben korktum. Çünkü açık ameliyat olanları görüyordum çöküyorlardı. Aileme taburcu oluyorum dediğimde çok şaşırdılar ne çabuk dediler. Kendimi şuan çok iyi hissediyorum" ifadelerinde bulundu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.