İzovalerik Asidemi hastası Arda Eymen’e özel besin desteği

07 Mart 2023 Salı 15:13
İzovalerik Asidemi hastası Arda Eymen’e özel besin desteği
OSMANİYE'de İzovalerik Asidemi (IVA) hastası 10 yaşındaki Arda Eymen Buzluca’nın deprem sonrası bulmakta güçlük çektiği özel besinleri, Osmaniye Belediyesi tarafından temin edilerek ulaştırıldı.
Merkez Eyüp Sultan Mahallesi’nde yaşayan Arda Eymen Buzluca'ya, 7 yaşındayken kusma, beslenememe ve halsizlik şikayeti ile götürüldüğü hastanede, vücudun proteinleri düzgün bir şekilde parçalayamamasından kaynaklanan nadir görülen bir hastalık olan İzovalerik Asidemi IVA teşhisi konuldu. O günden sonra özel gıdalarla beslenen Arda Eymen’in ailesi, yaşanan yıkıcı deprem felaketi sonrasında bu gıdaları temin etmekte zorlanmaya başlayınca Osmaniye Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu.
Belediye Başkanı Kadir Kara’nın bilgisi dahilinde harekete geçen personel, kısa süre içerisinde Arda Eymen’in tükettiği özel gıdaları temin etti. Ürünleri teslim etmek ve Başkan Kadir Kara’nın geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere aileyi ziyaret eden ekipler, Osmaniye Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, özel gıdaları teslim etti.
Çok nadir görülen hastalıkla mücadele eden oğlunu bir an olsun yalnız bırakmayan anne Tuğba Buzluca, Osmaniye Belediyesi'ne teşekkür ederek, “Oğlum Arda Eymen’in vücudunda protein aşırı biriktiği için kusmayla kendini gösterdi ve 7 yaşındayken tahliller sonucunda İzovalerik Asidemi tanısı kondu. Biz depremden önce Adana’dan tedarik ediyorduk ama sizin sayenizde Allah’a şükürler olsun ki getirdiniz, ulaştırdınız. Hepinize ayrı ayrı bu zor günümüzde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.