İyilik Treni Tarsus'tan Pakistan’a uğurlandı

13 Eylül 2022 Salı 16:40
İyilik Treni Tarsus'tan Pakistan’a uğurlandı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), ()-MERSİN'in Tarsus ilçesinde gıda yardımın yer aldığı İyilik Treni,  haziran ayında yağan aşırı yağmur nedeniyle felaket yaşanan Pakistan’a gönderildi.
Yardım malzemeleri gönderimi için Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki Devlet Demir Yolları Lojistik Merkezinde tören düzenlendi. Mersin'in toplama merkezi olarak belirlenmesinin ardından, gönderilen yardım kolilerinin uğurlanması öncesi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan konuşma yaptı.  Yapılan konuşmada Vali Pehlivan, "Bugün Pakistan’a İnsani Yardım Trenini uğurlamak üzere bir araya geldik. Malumunuz Pakistan’da çok büyük sel ve afet meydana geldi. Bu afetlerin hasarları çok büyük oldu. Meydana gelen hasarların ve kayıpların telafisi ve bu bağlamda da yardıma muhtaç düşen Pakistanlı kardeşlerimize gerekli yardımların ulaştırılması hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanlığı himayesinde, Afet Başkanlığının da genel koordinasyonunda 81 vilayette insani yardım kampanyası başlatıldı. Bugüne kadar bu kampanya çerçevesinde dört tren dolusu insani yardım Pakistan’a uğurlandı. Bugün de Mersin İlimizde beşinci yardım trenini uğurlamak üzere bir araya geldik" dedi.
Konuşmanın ardından İyilik Treni yola çıkarak Pakistan'a doğru hareket etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.