İrfan Can Eğitim Müzesi Projesi'ne ödül

01 Ekim 2022 Cumartesi 16:56
İrfan Can Eğitim Müzesi Projesi'ne ödül

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),()- OSMANİYE'nin Kadirli İlçesinde 113 yıllık tarihi konağa yapılacak olan  İrfan Can Eğitim Müzesi Projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen 34 üye belediyenin 67 projeyle katıldığı “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme” yarışmasında Kendirli Konağı İrfan Can Eğitim Müzesi Projesi ödüle layık görüldü. Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İstanbul düzenlenen törene katıldı. Başkan Tarhan, 2001 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın belediyelerin 'kimlikli kent' kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekanlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan, canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini desteklediğini kaydetti. Tarhan, "Kadirli  Belediyesi olarak 2014 ve 2017 yıllarında Kadirli Kent Müzemizde proje ve uygulama dalında ödül almıştı. 113 yıllık tarihi konağın belediyemize devri sonrası hazırlanan proje ile ödül almaktan gurur duyduk. Projenin hazırlanmasında emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum” dedi. 
İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde başkan Tarhan, ödülünü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten aldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.