İlber Ortaylı’yı binlerce Adanalı dinledi

17 Haziran 2022 Cuma 15:56
İlber Ortaylı’yı binlerce Adanalı dinledi
YÜREĞİR Belediyesi Kültür Sanat Günleri, tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı söyleşisi ile devam etti.
Yüreğir Millet Bahçesi’nde açık alanda gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu etkinliğe Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, eşi Raziye Kocaispir, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş,  İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Hepimizin, bu milletin ortak değeri kıymetli hocamızı Adana’da ağırlamaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yaşadığı bir ülkede yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.
‘ÇUKUROVA ÖNEMLİ BİR BÖLGE’
Millet bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çukurova’nın dünyanın en verimli ovalarından biri olduğunu ve aynı zamanda Kilikya döneminden bu yana yaşamın sürdüğü önemli bir tarihi geçmişi olduğu belirtti. 
Tarihten bu yana Çukurova da önemli yatırımların olduğunu vurgulayan Ortaylı, “Bu bölgenin toprakları çok verimli,  güneş bakımından dünyanın en zengin yerlerinden biri. Bölgede bulunan üniversiteler özellikle tıp fakülteleri çok güzel işler başarıyor. Ünleri yurt dışına ulaşmış.  Zengin bir flora renk var. Sanayisi hep olmuştur.  Türkiye’nin en zengin yeri olmaması için hiçbir engel yok. Yeter ki elinizdeki imkânları iyi değerlendirin” dedi.
Konferansın sonunda Başkan Kocaispir eşi Raziye Kocaispir ile birlikte İlber Ortaylı’ya kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru hazırlanan tablo ve çiçek takdiminde bulundu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.