İdlib’te yetimlerle karne şenliği düzenlendi

24 Haziran 2022 Cuma 12:35
İdlib’te yetimlerle karne şenliği düzenlendi
SURİYE’nin İdlib kentinde okulların tatile girmesi ile birlikte, 500 yetim çocuğun katılımı ile karne şenliği düzenlendi.

Suriye’nin İdlib ilinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 500 yetim çocuğun katılımıyla karne şenliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında yetim çocuklar oyun parkı, basketbol, futbol ve voleybol gibi çeşitli aktivitelerle eğlendi. Şenliğe katılan çocuklara döner, ayran, dondurma ve pamuk şeker gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu. İHH Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın yetim bıraktığı çocuklara sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Ağca, Suriye içerisinde okulların kapanmasıyla karne alan yetim çocukların mutlu bir gün geçirmeleri amacıyla bir şenlik organize ettiklerini belirterek, “Yaklaşık 500 yetimimizin katıldığı bu şenlikte onlarla oyunlar oynadık ve çeşitli ikramlarda bulunduk. Zor geçen bir kışın ardından çocuklarımız mutlu bir günle yazı karşılamış oldular. Her bir çocuğumuzun yüzünde tebessümü görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki yetim gülerse dünya güler’’ dedi. İHH, Suriye’de 27 bin 825 yetim çocuğa ‘Yetim Sponsorluk Sistemi’ ile düzenli olarak gıda, eğitim, barınma ve sağlık desteği veriyor.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.