Hopa’dan İskenderun’a 11 gün 20 saatte geldiler

22 Haziran 2022 Çarşamba 14:16
Hopa’dan İskenderun’a 11 gün 20 saatte geldiler

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),()-AÇIK deniz yarışçısı Tolga Pamir ile Sevda Ersezer, Artvin'in Hopa ilçesinden Hatay'ın İskenderun ilçesine 11 gün 20 saatte ulaştı.
Hopa'dan 'Suana Tuzla' adlı yelkenli tekneleriyle denize açılan Tolga Pamir ile Sevda Ersezer, dört denizi geçerek sabah saatlerinde İskenderun'a ulaştı. Parkuru 11 gün 20 saat 23 dakikada tamamlayan ikili, bu alanda yeni rekorun sahibi olduklarını kaydetti. Daha önce Atilla ve Tolga Gökova kardeşlerin aynı parkuru 13 gün 15 saatte tamamladığı hatırlatılırken Tolga Pamir, 11 gün dolu dolu bir serüven yaşadıklarını belirtti. 
Kadın-erkek eşitliğinde dikkat çekmek için kadın sporcu Sevda Ersezer ile yola çıktıklarını belirten Pamir, "Yorucu ama çok keyifli bir yolculuktu. Gökova kardeşlerin bir referans zamanlaması vardı, o referans zamanlamayı baz alarak, rüzgârın, denizlerin, genel durumunu yakından takip ederek bir rota çizdik. Onlardan daha fazla mil yaptık, yol kat ettik ama daha kısa sürede İskenderun'a ulaştık. Keyifli, heyecan verici bir yolculuktu" dedi. ()

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.