Hataylı balıkçıların av sezonu başladı

16 Eylül 2022 Cuma 13:23
Hataylı balıkçıların av sezonu başladı
Hatay'da balıkçılar, bölgede 15 Eylül'de kalkan balığı av yasağının sona ermesinin ardından törenle mavi sulara açıldı. 
Arsuz ilçesi Konacık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen av sezonunu açılmasıyla ilgili törene Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Tolga Depci, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, Hatay Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Başkanı Celal Bilen ve oda başkanları davetliler ile balıkçılar katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, "Türkiye su ürünleri açısından hem ithal eden, hem de ihraç eden bir ülke konumunda olup su ürünlerinde net ihracatçı durumdadır. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine İhracatını yaptığımız tek hayvansal ürün balıktır. Yarattığı katma değer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme sahip olan su ürünleri sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmektedir. Sektörün ekonomiye katkısı, tarımsal üretim değerindeki yeri ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar önem arz etmektedir" dedi.
'BALIK TÜKETİMİMİZ AZ'
Çolakoğlu, dünyada ortalama yıllık kişi başı balık tüketiminin 20 kilo civarında olduğunu kaydederken, "Balık tüketimi ülkemizde sadece 6,8 kilodur. Ülkemizde balık tüketiminin az olması sebebiyle farkındalık oluşturmak ve kişi başı tüketim miktarını arttırmak amacıyla her yıl İl Müdürlüğümüzce okullarda ve topluma açık alanlarda, 'balık ekmek' etkinlikleri yapılmaktadır" diye konuştu.
 Konuşmacıların konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, balıkçı teknesiyle denize açıldı ardından da katılımcılara balık ekmek ikram edildi.()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.