Hatay’da çarşı ve mahalle bekçileri 119 suçüstü olayı önledi

25 Kasım 2022 Cuma 16:21
Hatay’da çarşı ve mahalle bekçileri 119 suçüstü olayı önledi

HATAY’da çarşı ve mahalle bekçileri tarafından il genelinde kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, yaklaşık 11 aylık sürede 119 suçüstü olayı önledi. Öte yandan, şahıslar üzerine arama yapan bekçiler, çok sayıda suç aleti ve uyuşturucu madde ele geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli çarşı ve mahalle bekçileri tarafından il genelinde kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadeleye yönelik 01 Ocak - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalar açıklandı. İl genelinde faaliyetleri sürdüren bekçiler, bu kapsamda 60 bin 670 araç sorgulayarak, 173 çalıntı hacizli araç yakaladı. Yaklaşık 11 aylık sürede 673 bin 283 kişinin kimliğini sorgulayan bekçiler, 858 aranan, 85 fezleke firarisi, 2 bin 143 yoklama kaçağı kişiyi yakalayarak, 69 kayıp kişiyi buldu. Öte yandan, hırsızlık, kavga ve çevreye zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, resmi belgede sahtecilik, kasten yaralama, zehirlenme, yüksekten düşme, kasten öldürme, mala zarar verme ve intihara teşebbüs gibi 119 suçüstü olayı önleyen bekçiler, ülkeye kaçak yollarla giriş yapan ve evraklarında eksikliği bulunan 64 yabancı uyruklu kişiyi yakalayarak İl Göç İdaresine teslim etti. Çalışmalar kapsamında, şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda da çok sayıda suç aleti ve uyuşturucu ele geçirildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.