Hatay İl Tarım Müdürü Çolakoğlu: 300 dönüm alanda 70 ton alıç üretimi var

08 Eylül 2022 Perşembe 10:55
Hatay İl Tarım Müdürü Çolakoğlu: 300 dönüm alanda 70 ton alıç üretimi var
HATAY İl Tarım ve Orman  Müdürü Ergün Çolakoğlu, Belen’de çiftçileri ziyaret ederek ceviz ve alıç hasadına katıldı. Çolakoğlu, kentte 300 dönüm alanda 70 ton alıç üretiminin gerçekleştiğini kaydetti.
İl Tarım ve Orman  Müdürü Ergün Çolakoğlu ile birlikte Belen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şakir Gök, ceviz ve alıç üreticilerini ziyaret etti. İl Müdürü Çolakoğlu, "Çiftçilerimiz ceviz hasat dönemi gelmesi sebebiyle hasat ettikleri cevizleri eski usul kabuk alma yöntemi yerine teknolojiden faydalanarak ceviz soyma makinesi ile kabuklarını ayıklamaktadır. Cevizlerin kabuğunu soyma makinası 10 dakikada 40 kilo cevizi kabuğundan ayıran sulu sistem, elektrikli, küçük aile işletmelerinin kullanabileceği, kullanışlı bir makina olarak iş yapmaktadır. Teknolojiden faydalanarak daha az işgücü ve zamandan tasarruf yapılarak üretim yapabilmekteler. Kapama ve dağınık yetiştirme şeklinde 300 dönüm alanda üretimi yapılan alıçın üretim miktarı 70 ton civarında olup, hasadı hummalı bir şekilde devam etmektedir. Hem yurt içinde hem yurt dışına pazarı ilgi görmektedir. Yurt dışında Birleşik Arap Emirliği, Irak, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir. Yerinde toptan 40-50 TL’ye alıcı bulmaktadır” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.