Hatay'da Kore Kültür Haftası etkinlikleri

18 Haziran 2022 Cumartesi 14:45
Hatay'da Kore Kültür Haftası etkinlikleri
TÜRKİYE ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65’inci yıl dönümü olması münasebetiyle Hatay Expo’da düzenlenen Kore Kültür Haftası, Ciipher Grubu konseri ile sona erdi. 
Hatay Expo’da, 15-17 Haziran tarihleri arasında Kore Kültür Haftası adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65’inci yıl dönümü olması münasebetiyle düzenlenen Kore Kültür Haftası’nda, Güney Kore kıyafetleri sergisi, Kore geleneksel çalgı deneyimi, Güney Kore el sanatları gösterileri, tuho oyunu, beona çevirme, kendama çevirme, ok gösterisi ve jegi-chagi gibi kore geleneksel oyunları sunuldu. 
Güney Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 65’inci yıl dönümünü kutlamak adına Hatay’daki EXPO etkinliklerine katıldıklarını söyleyen Güney Kore Kültür Merkezi Genel Müsteşarı Keehoung Park, düzenlenen bu etkinliklerle beraber Kore’ye karşı ilginin daha da artmasını ümit ettiklerini söyledi. Kore ile Türkiye arasında dilsel, kültürel ve mizaç olarak benzerlikler bulunduğunu aktaran Park, “Eski atalarımız Asya kıtasında yan yana komşu olarak yaşadılar ve bu nedenle Kore'de bo-ja-gi diye bir kelime vardır. Türkçe’de bohça deniliyor. Kullanış olarak da hediyeleri sarmak için kullanılmasından iki ülke benzerlik taşıyor. Gelin evlenirken Kore'de bojagi dediğimiz bohçaya hediyeler sarılarak gönderilir. Hem de büyüklere saygı ve aile önemliliği de iki ülkenin benzerliklerden biridir. Ayriyeten Kore’de ızgara et yemekleri, Türkiye’de kebapların bir çok çeşidi ızgarada olması ve mantının daha büyük haliyle Kore’de Man-du olarak adlandırılması da yemek kültürümüzün benzerliklerimizden birkaçıdır” dedi. Kore Kültür Haftası etkinlikleri, dünyaca ünlü Ciipher Grubu konseri ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.