Hatay'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım 2022 Perşembe 13:16
Hatay'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
HATAY'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, törenlerle kutlandı. Vali Rahmi Doğan, “Bugün Türkiye, 780 bin metrekarelik bir coğrafyada bölgesinde güçlü bir ekonomiyse bunun arkasında irfan ordusu var” dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü, Hatay’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün Antakya’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama etkinliği, Meclis Kültür Sanat Merkezi’ndeki program ile devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından mesleğe başlayan ve emekli olan öğretmenler temsilen konuşmalar yaptı. Daha sonra öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, şu ifadelere yer verdi: “Bu gün sizlerin yetiştirmiş olduğu öğrenciler, farklı sektörlerde, farklı alanlarda ülkeye, millete, devlete hizmet etmekte. Bu gün, Türkiye Cumhuriyeti devleti bilimde, sanatta, sanayide, tarımda, her alanda gelişmiş ülkelerle yarışabiliyorsa burada sizlerin yetiştirdiği, sizlerin emek verdiği öğrencilerin ürettikleri var. Bu gün Türkiye, 780 bin metrekarelik bir coğrafyada bölgesinde güçlü bir ekonomiyse, bunun arkasında irfan ordusu var, yani sizler varsınız. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. Yine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli sizlere emanet ediyor. Dolasıyla, buradan baktığımızda öğretmenlerimize minnetimiz, şükranımız elbette çok fazla. Onların şartlarını iyileştirmek, onların ortamlarını iyileştirmek onların daha iyi ortamda çalışabilmesi için büyük bir gayret gösteriyoruz.”
Program, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ve öğretmen ritim topluluğu gösterisi ile son buldu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.