Hamilelilere bebek sağlığı eğitimi

07 Haziran 2022 Salı 10:30
Hamilelilere bebek sağlığı eğitimi
OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi'deki Gebe Sınıfında düzenlenen eğitim programlarında, hamilelere gebe bilinçlendirme ve bebek sağlığı eğitimleri veriliyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, anne, anne adayları ve eşlerini, gebelik, doğum, lohusalık ve bebek bakımı konularında danışmanlık eğitimi almak üzere Rahime Hatun Mahallesi İskender Türkmen Caddesi Kadirli yolu üzerindeki Sağlıklı Hayat Merkezine davet etti.
Müdür Öznavruz, gebe okulunda; anne adaylarına, fizyoterapistler tarafından gebelikte egzersizin önemi ve nasıl egzersiz yapılacağı, diyetisyenler tarafından, gebelikte dengeli ve yeterli beslenmenin önemi, kilo kontrolü, tüketilmemesi gereken gıdalar, yanlış beslenilmesi durumunda bebekte ve gebede oluşabilecek sıkıntılı durumlar, gebelikte sindirim sistemi şikâyetleri ile nasıl baş edilmesi gerektiği, kullanılması gereken vitaminlerin nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğinin anlatıldığını söyledi. Dr. Öznavruz, “Merkezimizdeki ebe ve hemşirelerimiz tarafından, kadın üreme organları, gebeliğin oluşumu ve fizyolojisi, oluşabilecek şikayetler ile baş etme yöntemleri, gebelikte fetüsün büyümesini etkileyen faktörler, sigara, alkol ve madde kullanımın gebeye ve bebeğe zararları, gebelik psikolojisi ve oluşabilecek sıkıntılar ile baş etme yolları, gebelikte günlük yaşamda dikkat edilmesi gerekenler, hijyen ve temizlik konusunda dikkat edilmesi gerekenler, seyahat halinde alınması gereken önlemler, gebelikte tehlike bulguları ve yapılması gerekenler, gebelik boyunca yapılması gereken izlem ve kontroller, yüksek risk durumunda yapılması gerekenler, doğuma hazırlık, doğum çantasının hazırlanması, doğum eyleminin belirtileri, doğum sırasında yapılması gerekenler, normal doğumun teşvik edilmesi, anneye ve bebeğe faydaları, emzirmenin önemi, anneye ve bebeğe faydaları, loğusalık döneminde bakım, temizlik ve hijyenin önemi, loğusalık dönemi beslenme, gereken izlem ve kontroller, loğusalıkta tehlike işaretleri ve yapılması gerekenler ile ilgili eğitimler verilmektedir.” dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.