Gübeş: Yangın riski devam ediyor

23 Eylül 2022 Cuma 15:29
Gübeş: Yangın riski devam ediyor

 

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), ()-MERSİN’in Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, göç hareketlerinden dolayı içinde bulunduğumuz dönemde bölgenin yangın riskinin hala yüksek olduğunu söyledi. 
Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, yangın öncesi eğitimlerin yangın riskini büyük ölçüde azalttığını kaydetti. Sezon sonundaki göç hareketliliğinin yangın riskini de arttırdığını kaydeden Orman İşletme Müdürü Gübeş, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Bölgesel ve global olarak dünyada bir küresel ısınmanın mevcut olduğuna dikkat çeken Gübeş, "Yüksek bir yangın riski taşıyan bir sezon geçirdik. Ciddi sayıda yangın geçirdik ancak yaptığımız eğitim çalışmaları ve arkadaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları, diğer kurum ve kuruluşlarla organize çalışmalarımız sayesinde büyümeden söndürdük" dedi. 
Bu başarının elde edilmesinde vatandaşların katkısının çok etkili olduğunu ifade eden Gübeş, "Çok şükür, çok büyük bir afete dönüşmeden yangınları küçükken kapattık. Şu anda geldiğimiz sezonda da yangın sezonu bitmiş değil. Bu gün itibarı ile Eylül ayının ortalarındayız. Bu güne kadar bizim yöre halkımızın büyük bir çoğunluğu yayladaydı. Okulların açılması münasebeti ile geri döndüler ve bağlara, bahçelere gidecekler. Bizim halkımızdan isteğimiz, önümüzdeki dönemde daha yangın sezonu ve riskimiz bitmiş değil. Önümüzde ki sezonda daha dikkatli olalım. Bağ bahçe atıkları yakmayalım. Gördükleri yangınları hemen 112’ye bildirerek bizlere ulaştırsınlar. En ufak dumandan dahi bilgi sahibi olursak, inşallah bu sezonda daha büyük bir risk oluşturmadan bu hali ile kapatmayı umuyoruz" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.