Geleceğin sanatçılarına uluslararası ödül

08 Nisan 2023 Cumartesi 11:47
Geleceğin sanatçılarına uluslararası ödül

MERSİN, ()-Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Avusturya'nın başketin Viyana'da çevrimiçi düzenlenen Uluslararası Mozart Yarışması'nda 15-19 yaş B kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Dünyanın dört bir yanından müzisyenleri birbirine bağlamak, sanat ve kültürün gücünden yararlanarak performans ve sanatsal ifade için yeni yollar açmak, müzik çalışmalarını ve farklı yaş guruplarından genç müzisyenlerin büyümesini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen Uluslararası Mozart Yarışması, Avusturya'nın başkenti Viyana’da çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı eğitmenlerinden George Kovziridze’nin oda müziği grubunda yer alan öğrenciler Ayaz Özkaya (Obua), Doğa Çavdaroğlu (piyano) ve Ahmet Tümkaya (Fagot) 15-19 yaş B kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.