Erdemli’de 'Vitamin C Şenliği' düzenlendi

26 Kasım 2022 Cumartesi 10:43
Erdemli’de 'Vitamin C Şenliği' düzenlendi
MERSİN’in Erdemli İlçesinde, okul öncesi öğrencilere yönelik meyveleri sevdirme, organik meyve suyu tüketimine özendirmek ve C vitamininin önemine dikkat çekmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Vitamin C Şenliği' düzenlendi.
Erdemli Kongre Merkezi'nde düzenlenen şenliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkamı Mükerrem Tollu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve öğrenciler katıldı.Şenlikte konuşan Vali Pehlivan, “Türkiye’nin narenciye üretimde birinci olan Mersin’nin çocukları narenciyeye sahip çıkıyor. Bu şenliğin özeti bu. Mersin narenciye konusunda öncü bir şehrimizdir. Ülkemizdeki toplam üretiminin büyük bölümü özellikle limonda yüzde 55’ini üretiyor. Erdemlili büyüklerimiz, çocuklarımız narenciye ürünlerine sahip çıkıyor. Çok güzel bir uygulama. Üçüncüsü gerçekleştirilen Vitamin C Şenliği'ni hazırlayan, uygulayan başta il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katkı sunan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle çocuklarımızın genç yaşta C vitaminin önemini öğrenmesi, ilimizin ve ülkemizin ekonomik açıdan da katkı sunacağına inanıyorum. Ürünlerimiz uluslararasında da değerlendirileceğine inanıyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, “Erdemlimizde 3'üncüsünü düzenlediğimiz Vitamin C Şenliği'ni gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Şenlğimizin amacı, okul öncesi öğrencilerimize narenciye tüketimini arttırmak, Limonu, portakalı ve ilçemizde yetiştirilen narenciyeleri tanıtmaktır. Şenliğimize 65 okul öncesi öğretmeni ve 750 öğrencinin katkıları ile hazırlanmıştır. Şenliğimize destek veren ve katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ali Hamza Pehlivan ve protokol üyeleri stantları gezerek, narenciye ürünlerini incelediler. Vali Pehlivan, birbirinden güzel yapılan ürünler için öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.