Erdemli’de öğrencilere kuş yuvası dağıtıldı

13 Eylül 2022 Salı 15:37
Erdemli’de öğrencilere kuş yuvası dağıtıldı
MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk ders zilinin çalması ile birlikte öğrencilere kuş yuvaları dağıtıldı.
Eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasıyla Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, öğrencilere 50 adet kuş yuvaları dağıtıldı.
Erdemli Orman İşletme Müdür Yardımcısı Harun Boz, işletme şefi ve orman muhafaza memuru tarafından, Limonlu ve Sultan Akın ilkokullarındaki öğrencilere, ormanlardaki biyoçeşitliliği arttırmak ve zararlı böcekler ile mücadele etmek için kullanılan kuş yuvaları hakkında bilgiler verildi.
Ormanlarda yaşamını sürdüren baştankara, sıvacı kuşu, ağaçkakan, sığırcık, gibi, kuş türlerinin yuva yaptığı ve zararlı böcekler ile beslenerek, doğal dengeyi sağladığı konusunda öğrenciler bilgilendirildi. () 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.