Erdemli'de limon hasadı başladı

17 Eylül 2022 Cumartesi 11:21
Erdemli'de limon hasadı başladı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin)- TÜRKİYE’de limon üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı Mersin’in Erdemli ilçesinde,  yılın ilk limon hasadı başladı. ‘Mayer’ cinsi erkenci limon ile başlanılan ilk hasadı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve üreticiler birlikte yaptı.

Erdemli ‘de tarım işçileri, yılın ilk limon hasadı için bahçelerin yolunu tuttu. Limon hasadının yapıldığı bahçede ilk makası, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Sezonun ilk limon hasadına katılan Başkan Tollu, en iyi limonu hasat ederken, güzel bir sezon geçirmesi temennisiyle limon işçilerine tatlı ikramında bulundu. Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkede üretimin yüzde 65’ini Erdemli karşılıyor. Dolayısıyla ülke ekonomisine ve aile bütçelerine, insanlarımızın aile bütçesine çok ciddi bir katkısı söz konusu.  Şu anda 500 bin tona yakın bir hasat bekleniyor. Fiyatlarda bu sene iyi inşallah daha da iyi olmasını temenni ediyoruz. Dalda şu anda limonumuz 7,8 lira civarında.  2022-2023 yılı hasat sezonumuz hayırlı olsun, üreticilerimize bereketli ve bol kazanç diliyoruz” dedi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.