Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasına katılım sona erdi

01 Eylül 2022 Perşembe 12:33
Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasına katılım sona erdi
OSMANİYE’de bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasına başvurular sona ererken, 3’ü yurt dışı olmak üzere 27 kentten 105 kişi şiirleriyle katıldı.
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenecek olan Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasına katılımlar 31 Ağustos Çarşamba günü sona erdi.
Uluslararası düzeyde 24 yıldır aralıksız olarak yapılmakta olan yarışmanın bu yıl ki ödül dağıtım töreni ise 7 Ekim Cuma günü gerçekleşecek.
OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’de “Kültür ve Sanat” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması sonunda katılımcılar arasından ilk üç dereceye girenlerler ile Osmaniye’nin kültür, sanat ve tanıtımına katkıda bulunan, şu anda da hayatta olmayanların anılarını yaşatmak için ödüller verileceğini söyledi.
Şiir yarışması için; Yurt dışından Azerbaycan, KKTC ve Türkmenistan ülkelerinden katılımlar olduğunu aktaran Bardak, Türkiye genelinden ise İstanbul, Niğde, Eskişehir, Konya, Şanlıurfa, Bursa, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Kırşehir, Adana, Balıkesir, Aydın, Düzce, Muğla, Denizli, Hatay, Samsun, Artvin, Karaman, Kars, İzmir, Batman ve Osmaniye’den şiirlerin yarışmaya geldiği kaydedildi.
Şiirlerin puan cetveline yazılarak, 5 ayrı jüri üyesinin bireysel olarak değerlendirmeleri için hazırlandığı belirten Mustafa Bardak, yapılan değerlendirme sonunca puan cetvelleri açılıp en yüksek puan alan şiirden başlamak üzere derecelerine göre ödüllerin sahiplerine verileceği bildirdi.
Söz konusu yarışmanın 24’üncü yılında 4 bin 27 kişiye ödül verildiğini anımsatan, organizasyonun Genel Yönetmeni ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, bu yıl ki etkinlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na destek amaçlı proje sunmadıklarını belirtti. Bardak, Osmaniye’nin kültür, sanat ve turizminin tanıtımı amacı ile 25 yıldır verdikleri çalışmalara katkıda bulunan ve destek veren kurum, kuruluş ve sanatsever insanlara da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.