Dünya ikincisi olan Gül, Mersin'in gururu

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:38
Dünya ikincisi olan Gül, Mersin'in gururu

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-GÜRCİSTAN'ın başkenti Batum'da düzenlenen 2022 Dünya U8, U10 ve U12 Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan 10 yaşıdaki Genel Gül Başsarı Mersin'e gurur yaşatırken Türk santraç tarihine de adını yazdırdı. 
5'nci sınıf öğrencisi  9 yaşındaki Senem Gül Başsarı, Batum'da düzenlenen 2022 Dünya U8, U10 ve U12 Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda, 10 Yaş Kızlar kategorisinde 11 tur sonunda elde ettiği 9,5 puanla birinciyle eş puanda Dünya ikincisi oldu. Bu başarısı ile Türk satranç tarihine adını yazdıran Senem Gül Başsarı ve Okul Müdürü Esra Karadoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'yı makamında ziyaret etti. 
Ziyaret sırasında genç şampiyonu tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Farklı alanlarda başarılı olan, yeteneklerini ve gayretlerini ortaya koyan öğrencilerimizi kurumumuzda ağırlamaktan duyduğumuz mutluluk tarif edilemez. Sevgili öğrencimizi bu güzel dereceyi elde ettiği için yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm meslektaşlarıma da en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi. 
Genç şampiyon Başsarı, güçlü ve zorlu rakiplerinin bulunduğu şampiyona da hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, yeni dönemde düzenlenecek yarışmalar için hazırlıklarının sürdüğünü sözlerine ekledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.